Kiinalainen uusivuosi ja suomalainen sisu

Julkaistu:Kiinalainen rotan vuosi 2020 jää historiaan merkkipaaluna, jolloin kaikkien meidän elämämme muuttuivat. Kullakin eri tavoin, mutta kaikilla samasta syystä. Rotan vuoden piti kiinalaisten perinteiden hengessä olla rahan vuosi. Koronakriisin vaikutukset myös talouteen alkoivat hahmottua jo varhaisessa vaiheessa globaalisti ja ajauduimme ennen näkemättömään tilanteeseen.

Onneksi nyt on jo valoa tunnelin päässä sekä terveydenhuollon että talouskasvun saralla, ja pian alkava härän vuosi 2021 on kiinalaisen uskomuksen mukaan tuottelias ja valoisa. Se sisältää vähemmän vastoinkäymisiä kuin päättyvä rotan vuosi. Vuoden teemat ovat työnteko ja siitä palkitseminen. Se, mihin keskityt, lisääntyy. Kiinalaisen horoskoopin härän energia siivittää tänä vuonna myös muitakin horoskooppimerkkejä voittoisia tuloksia kohti. Menestys seuraa vääjäämättä nyt niitä, jotka ottavat ohjakset omiin käsiinsä. Nyt, jos koskaan, on aika tarttua tilaisuuteen. Ohjelmani yksi teemoista onkin sosiaalinen kestävyys.

Edessämme voi olla iloinen kasvun 20-luku, jos uskallamme uudistua. Toiveikkaat uutiset rokotteesta luovat uskoa käänteestä parempaan. Se tarkoittaa elpymisen alkamista, uuden kasvun käynnistymistä. Meillä on suorastaan kansalaisvelvollisuus teroittaa kyntemme nyt, jotta nousemme talouskasvussa takaisin muiden pohjoismaiden tasolle. Se alkaa meistä jokaisesta, ei nojaudu vain Arkadianmäen päätöksiin.

Annetaan konkreettisesti tilaa innovatiivisuudelle. Annetaan helsinkiläisille yrittäjille ja yhteisöille parempi ympäristö toteuttaa ideoitaan ja unelmiaan, koska usein niiden myötä saadaan lisää investointeja ja kasvua talouteen. Innostetaan yhteisöjä oman alueensa toiminnan kehittämiseen. Kuunnellaan toisiamme, ollaan valppaana ja valmiina muutoksiin nopeasti. Otetaan se kuuluisa sisu käyttöön nyt. Eikä anneta periksi.

Lohikäärmeet ja leijonat tanssivat siis – poikkeuksellisesti verkon välityksellä – torstaina 11.2.2021. Luvassa on musiikkia, tanssi- ja akrobatiaesityksiä sekä uudenvuoden tervehdyksiä.

Otetaan mekin iloisella ja peräänantamattomalla mielellä vastaan uusi härän vuosi. Kovalla työllä, sisulla ja kannustavalla asenteella teemme yhdessä tästä vuodesta menestyksekkään ja positiivisesti yllättävän vuoden.

Menestyksekästä Härän Vuotta kaikille!

Niina

https://valottarenlaulu.com/2021/01/23/kiinalainen-horoskooppi-2021-haran-vuosi/

https://www.kokoomus.fi/yritysten-uusi-alku-kokoomuksen-30-keinoa-suomalaisten-yritysten-pelastamiseksi/

https://blogit.ulkoministerio.fi/kiina/kohti-haran-vuotta-kiinassa/

Kuva: Petri Anttila

Lisää julkaisuja

26.5.2021

Kysymyksiä ja vastauksia kentältä:

Korostan aina jatkuvaa vuorovaikutusta myös politiikassa, koska vain keskustelemalla ja aidosti kuuntelemalla saamme yhdessä luotua toimivaa, turvallista ja kannustavaa Helsinkiä. Olemme vaalitiimini kanssa kiertäneet eri puolilla Helsinkiä ahkerasti kyselemässä helsinkiläisten kuulumisia ja haluankin kiittää kaikkia niitä, jotka ovat jakaneet sekä huolensa kaupungin asioista että kertoneet ilon aiheista. Olen koostanut tähän sivulleni esiin tulleita huolenaiheita ja ajatuksiani niiden parantamiseksi.

4.5.2021

Kiertotalous – faktoja ja mahdollisuuksia

Kiertotalous sekoitetaan usein kierrätykseen. Kierrätys tarkoittaa materiaalin, esineen tai muun kulttuurillisen asian käyttämistä hyödyksi uudessa yhteydessä, usein jätteiden hyötykäyttöä uusien tuotteiden valmistuksessa. Kiertotalous on paljon enemmän. Kiertotalouden tavoitteena on, että talous toimii ympäristön kantokyvyn rajoissa.

18.3.2021

Kohti tasa-arvoisempaa ja yhdenvertaisempaa Helsinkiä

Vietämme tänään Minna Canthin ja tasa-arvon päivää. Minna Canth raivasi tietä naisille useilla alueilla. Hän oli ensimmäinen suomenkielinen lehtinainen, joka otti kärkevästi kantaa yhteiskunnallisia epäkohtia havaitessaan.

%d bloggaajaa tykkää tästä: