Blogi

26.5.2021

Kysymyksiä ja vastauksia kentältä:

Korostan aina jatkuvaa vuorovaikutusta myös politiikassa, koska vain keskustelemalla ja aidosti kuuntelemalla saamme yhdessä luotua toimivaa, turvallista ja kannustavaa Helsinkiä. Olemme vaalitiimini kanssa kiertäneet eri puolilla Helsinkiä ahkerasti kyselemässä helsinkiläisten kuulumisia ja haluankin kiittää kaikkia niitä, jotka ovat jakaneet sekä huolensa kaupungin asioista että kertoneet ilon aiheista. Olen koostanut tähän sivulleni esiin tulleita huolenaiheita ja ajatuksiani niiden parantamiseksi.

4.5.2021

Kiertotalous – faktoja ja mahdollisuuksia

Kiertotalous sekoitetaan usein kierrätykseen. Kierrätys tarkoittaa materiaalin, esineen tai muun kulttuurillisen asian käyttämistä hyödyksi uudessa yhteydessä, usein jätteiden hyötykäyttöä uusien tuotteiden valmistuksessa. Kiertotalous on paljon enemmän. Kiertotalouden tavoitteena on, että talous toimii ympäristön kantokyvyn rajoissa.

18.3.2021

Kohti tasa-arvoisempaa ja yhdenvertaisempaa Helsinkiä

Vietämme tänään Minna Canthin ja tasa-arvon päivää. Minna Canth raivasi tietä naisille useilla alueilla. Hän oli ensimmäinen suomenkielinen lehtinainen, joka otti kärkevästi kantaa yhteiskunnallisia epäkohtia havaitessaan.

7.3.2021

Naisena olemisesta -Noidasta vaikuttajaksi

Nainen. Sisko. Tytär. Äiti. Tyttöystävä. Vaimo. Ex-vaimo. Kummitäti. Naapurin täti. Isoäiti. Turvallinen. Naisellinen. Seksuaalinen. Väsynyt. Räjähdysherkkä. Aito. Poissaoleva. Naisella on

27.2.2021

Psykoterapia – vain harvoille ja valituille?

Terapia on tänä päivänä enemmän kuin ajankohtainen. Joka toinen suomalainen kokee jossain vaiheessa elämäänsä vakavia mielenterveyden häiriöitä, mutta vain puolet sairastavista saa tarvitsemaansa hoitoa. Prosessi on pitkä ja byrokratia raskas.

16.2.2021

Ystävyydestä, laskiaisesta ja yhteisöllisyydestä

Aurinkoisen ystävänpäivän jälkeen on hyvä jatkaa positiivisesti laskiaistiistain tunnelmiin, mutta pidetäänhän mielessämme, että ystävänpäivä on oikeasti joka päivä.

11.2.2021

Kiinalainen uusivuosi ja suomalainen sisu

Kiinalainen rotan vuosi 2020 jää historiaan merkkipaaluna, jolloin kaikkien meidän elämämme muuttuivat. Kullakin eri tavoin, mutta kaikilla samasta syystä.

5.2.2021

Ei vain Runeberg vaan Runebergit

Fredrika Runeberg tunnetaan ehkä paremmin roolistaan Johan Ludvig Runebergin puolisona ja Runebergin tortuista, mutta hän toimi poikkeuksellisen aktiivisesti usealla eri saralla.

4.2.2021

MAAILMAN SYÖPÄPÄIVÄ 4.2.2021

Maailman syöpäpäivää on vietetty vuodesta 2005, jolloin Kansainvälinen syöpäunioni UICC otti sen käyttöönsä oman ja lukuisten jäsenjärjestöjensä tiedotuksen välineeksi. Myös